Nieuw leerlingmeubilair op De Wegwijzer

WESTERBORK

In de herfstvakantie waren de lokalen van De Wegwijzer nagenoeg leeg. Alle tafels en stoelen van de leerlingen waren weg.

Aan het einde van deze vakantieweek kwamen er vrachtwagens met nieuwe leerlingensets. Afgelopen week werd alles op zijn plek gezet en konden de leerlingen de tafels en stoelen in gebruik nemen. Alle tafels van groep 3 tot en met 8 zijn even hoog. De stoelen verschillen in hoogte en hebben een verstelbare voetensteun. Zo krijgt iedereen een goede houding ten opzcihte van de tafel.

Na ruim twintig jaar was het meubilair aan vervanging toe. Bij de verhuizing naar de Groene Borg heeft De Wegijzer de kasten al vervangen. Nu was het meubilair voor de leerlingen aan de beurt. De oude spullen zijn deels verkocht aan ouders en de rest van de spullen ging naar Roemenië. De school koos voor rustige kleuren met een fris groene zitting op de stoelen. Zo krijgende klassen een moderne maar rustige uitstraling passend bij de mooie lichte ruimtes van de Groene Borg. Men koos voor stoelen die in hoogte verstelbaar zijn zodat alle tafels even hoog zijn. Ook dat geeft een rustig beeld in de lokalen. De kleuters hebben een ander type stoel en geheel op maat. De school hoop hiermee de komende jaren vooruit te kunnen. Het komend jaar wordt de personeelskamer opnieuw ingericht en wordt het leerplein boven opnieuw gestyled.

Foto Pieter de Roest.


Auteur

Redacteur