De Drentse Zaak met Sandra van der Jagt: 'Door koekjesvorm een eigen bedrijf'

Assen

Door koekjesvorm een eigen bedrijf

Een sinterklaascadeau kan soms grote gevolgen hebben. Sandra van der Jagt uit Assen kan er alles over vertellen. De ‘koekjesuitsteker’ die zij jaren geleden op 5 december kreeg is uiteindelijk verantwoordelijk voor de start van haar bedrijf Bolicioso, waarvoor ze onder meer persoonlijke taarten en lekkernijen van chocolade maakt. ASSEN - Met de koekjesuitsteker die ze van Sinterklaas kreeg, maakte ze met Kerst sterretjes voor een zelfgemaakte taart. ,,Dat leek me wel leuk. Inmiddels is het een beetje uit de hand gelopen”, lacht ze. In oktober schreef ze zich officieel in bij de Kamer van Koophandel (KvK), terwijl ze bij De Drentse Zaak de workshopreeks De Ladder naar Succes volgde. ,,Ik wilde al een poosje voor mijzelf beginnen. Van de een op andere dag wist ik dat ik er écht voor moest gaan. Ik heb ontslag genomen, heb een afspraak gemaakt bij de KvK en ben begonnen met het creëren van een eigen ruimte aan huis, die ook nog eens voldoet aan alle hygiëneregels.”

Portugees

Bolicisio levert unieke, verse en gepersonaliseerde taarten voor bijzondere gelegenheden als bruiloften, jubilea en verjaardagen. Daarnaast maakt ze diverse chocoladeproducten. ,,Ik noem mijzelf dan ook taart-decorateur en chocoladespecialist.” In de naam van haar bedrijf zitten Portugese aspecten verwerkt, vertelt ze: ,,Bolo staat voor taart, daar heb ik delicioso aan toegevoegd. Heerlijke taarten dus eigenlijk. We zouden twee jaar geleden emigreren naar Portugal. Dat ging niet door, maar ik vond het wel mooi om de naam te behouden.” Met haar taarten doet ze mee aan diverse wedstrijden en ook op televisie waren ze al meerdere keren te bewonderen. ,,Ik heb meegedaan aan een wedstrijd van RTV Noord. Die heb ik gewonnen. Later ben ik nog meerdere keren bij Koffietijd geweest. Vond ik echt heel erg leuk om te doen.” Is het populaire programma Heel Holland Bakt dan niet wat voor de taartdecorateur? ,,Ik heb me wel aangemeld”, begint ze. ,,Maar ik ben al te professioneel en geen ‘thuisbakker’ meer. Jammer. Het was een mooie uitdaging geweest.”

Inspirerend en leerzaam

Via via hoorde ze over De Ladder naar Succes. Ze twijfelde geen moment en schreef zich in. ,,Bij ondernemen komt zoveel kijken. Je kunt veel opzoeken op internet, maar lang niet alles. Daarnaast werden er veel dingen behandeld waar ik nooit eerder bij stil heb gestaan. Het is echt een geweldig initiatief”, vertelt ze enthousiast. ,,Het is inspirerend, leerzaam, gratis en gezellig. Veel deelnemers hebben ook nog contact met elkaar. Het is daardoor ook heel nuttig voor je netwerk.” Van haar overstap naar het ondernemerschap heeft ze geen spijt. Ze noemt het ondernemer zijn zelfs ‘heerlijk’. ,,Je kunt je eigen tijd indelen, wat heel fijn is als je een gezin hebt. Daarnaast vind ik de vrijheid en het vertrouwen van klanten heel bijzonder. Ze geven mij vaak de vrije hand. Zo kun je echt unieke en bijzondere producten maken en je eigen draai ergens aan geven. Dat is super.”

Over De Drentse Zaak

In De Drentse Zaak komen gevestigde ondernemers en starters samen. In het monumentale pand aan de Beilerstraat in Assen kan men terecht voor kennis en inspiratie, voor (flex)ruimtes en een perfecte werk- en vergadersfeer. Kijk voor meer informatie op www.dedrentsezaak.nl. Het Geheime Wapen Tekstschrijvers.

Auteur

Albert-Jan Garama