Sinterklaasintocht Assen met nieuwe route

ASSEN

Met een boot volgeladen met pakjes en pepernoten is Sinterklaas samen met de zwarte pieten op weg naar Nederland.

Als niets meer tegenzit, dan komt de boot op zaterdag 18 november aanstaande tussen 12.15 en 12.30 uur aan in de draaikom in het centrum van Assen. De stichting Sinterklaasintocht Assen is al enkele maanden druk bezig met de voorbereidingen. Alles wordt uit de kast gehaald om er ook dit jaar weer een geweldig feest van te maken voor jong en oud. Dit jaar is gekozen voor een aangepast programma op de Kop van de Vaart en ook de route is op enkele plekken gewijzigd. Defilé aan de Kop van de Vaart Het publiek kijkt reikhalzend uit over de Vaart. Je voelt de spanning toenemen. De wijzers van de klok kruipen naar half 1 toe. Anders dan in voorgaande edities van de intocht zal de Pakjesboot dit jaar voor de stoet van praalwagens aan komen varen. Rond 12.30 uur zal de goedheiligman door Burgermeester van Assen de heer Out welkom worden geheten op Assense bodem. Vervolgens zal Sinterklaas samen met de Burgermeester en duizenden enthousiaste bezoekers samen kijken en genieten van de bonte stoet van praalwagens en honderden pieten die over de Vaart ZZ richting de Collardslaan trekken. Zodra het laatste voertuig in zicht komt, zal Sinterklaas hier rond 13.00 uur samen met Amerigo en de lakeien aansluiten bij de stoet voor een korte rondgang door het centrum. Aangepaste route De verrassing voor Sinterklaas zal groot zijn als hij ontdekt dat de route door het centrum dit jaar is aangepast. Vanaf de Collardslaan maakt de stoet een u-bocht richting de Kerkstraat om vervolgens de marktstraat in te draaien. De stoet trekt daarop de Kruisstraat in, slaat daarna rechtsaf en gaat dan direct weer de Oude Molenstraat in richting het Ceresplein. Via het Mercuriuscentrum loopt Sinterklaas vervolgens samen met de pieten richting het Koopmansplein. Naar verwachting komt Sinterklaas hier rond 13.30 uur aan. Energieke pietenband Op het Koopmansplein zal vanaf 12.30 uur live muziek worden gespeeld door de enige echte Pietenband en zij trakteren Sinterklaas en het publiek op een energiek optreden. Natuurlijk zullen de danspieten hier ook hun dansmoves vertonen. Als de klok 14.00 uur slaat dan vertrekt Sinterklaas samen met de pieten via het Forum. Te voet zullen zij door de Oude Straat en de Rolderstraat trekken richting De Citadel. Uiteraard worden zij hierbij muzikaal begeleid. De magie van het sinterklaasfeest De Stichting Sinterklaasintocht Assen organiseert al vele jaren een van de mooiste intochten van Nederland. Met ruim 400 pieten en bijzondere figuren, een grote hoeveelheid praalwagens, muziekkorpsen en vele boten, organiseert de stichting een kinderfeest dat bij jong en oud zorgt voor een stralende glimlach op het gezicht. Waar de bezoeker ook kijkt, overal wordt de magie van Sinterklaas en zijn zwarte pieten optimaal geprikkeld. Wilt u meer informatie over de intocht? Toine Straatman Bestuurslid en hoofdpiet +31683997145. Mirande Babtist Bestuurslid +31651289023.

Auteur

Albert-Jan Garama