Jannie Boerema uit Zeijen presenteert boek

BEILEN

Jannie Boerema uit Zeijen presenteert 8 november haar nieuwe boek Leeive Lieve Eva. De presentatie begint om 16.30 uur in het Huus van de Taol in Beilen. Marga Kool neemt het eerste exemplaar in ontvangst.

Leeive Lieve Eva, een leven in poëzie Leeive Lieve Eva is de titel van het nieuwe boek van een van Drenthe’s markantste schrijfsters: Jannie Boerema. Een bundel met zo’n zestig gedichten, een deel in het Drents, een deel in het Nederlands. In rijk Noordenvelds weet de schrijfster persoonlijke en universele ervaringen met elkaar te verbinden en lezers in het hart te raken. In Leeive Lieve Eva beschrijft Jannie Boerema haar leven in de vorm van een brief aan haar overleden zusje dat zij nooit heeft gekend. Een brief in gedichten. De bundel begint met een brief aan het zusje over hoe fijn ze het met elkaar hadden kunnen hebben, met gedichten over hoe een meisje overleven moest in een verwarrende en soms vijandige omgeving. De gedichten beschrijven een leven zonder een blad voor de mond en in soms tedere en kleurrijke beelden, maar net zo vaak zijn de gedichten hard en rauw en onontkoombaar, als Jannie Boerema schrijft over emotionele en lichamelijke mishandeling. Soms lijken haar gedichten op korte verhalen en soms zijn het vrije verzen; maar altijd is de kenmerkende Boeremastijl te herkennen. Het kostte Jannie Boerema jaren om Leeive Lieve Eva te maken, maar het onderwerp blijkt naadloos aan te sluiten bij de actualiteit. Dat de schrijfster zo’n bijzondere vorm en mooie gedichten heeft gevonden is zowel actueel als van blijvende waarde. Leeive Lieve Eva is te koop in de boekhandel en op drentheboeken.com voor €11,50. Eigen foto.

Auteur

Albert-Jan Garama