Concert Chr. Koorvereniging Cantabilé

WESTERBORK

De Chr. Koorvereniging Cantabilé Midden-Drenthe geeft op zaterdag 18 november 2017 haar vierde lustrumconcert in De Voorhof te Westerbork. Aanvang 20.00.

Uitgevoerd wordt het Oratorium “Het Nieuw Jeruzalem” van Johan Bredewout. Hij heeft de door Hans de Ruiter voor dit oratorium volledig in het Nederlands geschreven teksten met prachtige koralen op een bijzonder aansprekende wijze voorzien van muziek. Het oratorium is gebaseerd op het visioen van de apostel Johannes zoals dat is beschreven in het laatste Bijbelboek Openbaring.

Het koor wordt begeleid door orgel, piano, een blazersensemble en slagwerk. Via een powerpointpresentatie en lector wordt tijdens het concert een toelichting gegeven op het Oratorium. Het geheel staat onder de bezielende leiding van dirigent Arjan Verhart.

Kaarten à euro 10,00 (incl. een consumptie) zijn verkrijgbaar bij de koorleden, bij Bruna te Westerbork en aan de zaal. Voor info en reserveren van kaarten: Jacob Nieuwschepen, 0593-331788. Eigen beeld.


Auteur

Redacteur