Kinderen ontbijten met burgemeester in gemeentehuis Midden-Drenthe

WESTERBORK

Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin ruim 550.000 kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 3.000 basisscholen, vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats.

In Beilen nodigt de burgemeester de kinderen groep 2 van De Wegwijzer uit Westerbork uit voor een gezamenlijk ontbijt in het stadhuis, net als in zo’n 265 andere Nederlandse gemeenten. In het gemeentehuis schuiven ze samen aan de ontbijttafel en maken ze kennis met elkaar. Zo geven ze het goede voorbeeld. De burgemeester betaalt symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrengen met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt met het thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven. Op dinsdag 7 november 2017, 8.30 tot 9.15 uur gemeentehuis Midden-Drenthe. Gezamenlijk ontbijt burgemeester en leerlingen van groep 2 van CBS De Wegwijzer uit Westerbork.

Auteur

Albert-Jan Garama