Onthulling Aardkundig monument Dekzandrug Orvelte

ORVELTE

Het achtste Aardkundig monument van Drenthe wordt 9 november onthuld; de Dekzandrug Orvelte.

De Dekzandrug Orvelte is een tien kilometer lange zandrug in het hart van Drenthe. De rug is tot drie meter hoger dan zijn omgeving. De dorpen Westerbork en Orvelte zijn erop gebouwd. Aardkundige Monumenten zijn onderdelen van het landschap die ons iets vertellen over de ontstaanswijze (door ijs, wind en water) van het gebied. Door het aanwijzen en onthullen van deze monumenten wil de provincie iedereen kennis laten maken met de rijke geschiedenis van de Drentse ondergrond.

Schoolkinderen van groep 3 van basisscholen De Wegwijzer en De Lindelaar uit Westerbork zijn bij de onthulling aanwezig. Zij volgen doorlopen deze dag een educatief programma onder leiding van IVN Drenthe en Staatsbosbeheer.


Auteur

Redacteur