Filmmiddag met Down to Earth in Vries

VRIES

De film Down to Earth wordt 12 november vertoond in het Ontmoetingshuis naast de Bonifatiuskerk te Vries.

Down to Earth is een documentaire over onze ware natuur, met spirituele wijsheden recht uit het hart die uitnodigen tot een andere kijk op onze maatschappij, onze sociale relaties en de manier waarop we in het leven staan.

Op zoek naar een nieuw perspectief en zingeving leefden Renata Heinen en Rolf Winters met hun drie kinderen vier jaar in Noord Amerika samen met een Indianenstam. Daar ontstond het idee om de wijsheid van de stamoudsten op film vast te leggen. Het gezin trok daarop een jaar rond de wereld op zoek naar de verborgen Wisdom Keepers en leefden bij verschillende volksstammen op zes continenten. Down to Earth voert de kijker van de oevers van Lake Superior in Michigan tot het hart van de Amazone, van het Australische achterland tot de Kalahari woestijn en van de Andes tot aan de binnenlanden van India. Hun ontmoetingen met de ‘Keepers of the Earth’ laten niemand onberoerd. De film is ook een ‘call to action’, en laat ons zien dat de enige echte verandering van belang steeds begint bij jezelf.

De film begint om 14.45 en duurt anderhalf uur. Aansluitend is er een nagesprek, waar gelegenheid is om reacties uit te wisselen. Om 17.00 uur wordt de middag afgesloten. Entree euro 5. Eigen beeld.


Auteur

Redacteur