Theater voor de Dag van de Mantelzorg in DNK

ASSEN

Tijdens de Dag van de Mantelzorg, op vrijdag 10 november, ontvangen mantelzorgers landelijk een dag lang extra aandacht en waardering.

Verschillende Asser organisaties gaan in de week van 7 tot en met 14 november nog een stap verder en bieden deze onmisbare krachten extra activiteiten aan. In dit kader komt Kurt Defrancq op zaterdag 11 november met zijn theatervoorstelling ‘Met de mantel der liefde’ naar DNK. Op vrijdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg en staat heel Nederland stil bij het belang van mantelzorgers en hun zware taak. DNK doet dit een dag later met de voorstelling ‘Met de mantel der liefde’ door Kurt Defrancq.

In de voorstelling maakt het publiek we kennis met de 80-jarige Lowie, die veel zorg nodig heeft, en met zijn zoon Kobe, die probeert zoveel mogelijk zorg te bieden. In dit intieme portret vertolkt Kurt Defrancq twee mannen die allebei op hun eigen manier proberen vat op het leven te houden. Hij zet met dit stuk een aangrijpende en pakkende theatrale voorstelling neer die raakt en ontroert. Ook schetst hij een herkenbaar beeld van de problematiek van de mantelzorger in de dagelijkse praktijk. Foto Benny De Grove.


Auteur

Redacteur