TeamUp Vrijwilligers gezocht in Assen

ASSEN

TeamUp, een gezamenlijk project van War Child, Save the Children en UNICEF Nederland voor gevluchte kinderen in Nederland, is hard op zoek naar professionele en enthousiaste vrijwilligers die drie uur per week gevluchte kinderen in Nederland willen begeleiden.

Het project gaat binnenkort van start in Assen.

Kinderen die moeten vluchten voor oorlogsgeweld maken vaak vreselijke dingen mee in het thuisland en tijdens het vluchten zelf. Eenmaal in Nederland aangekomen, kunnen ze hun nare ervaringen niet zomaar verwerken. Kinderen hebben hier ondersteuning bij nodig. TeamUp biedt gestructureerde recreatieve sport-, spel- en dansactiviteiten aan kinderen tussen de 6 en 18 jaar in Nederlandse opvanglocaties. De activiteiten worden op vaste tijden gehouden en zijn opgezet om kinderen structuur, stabiliteit en vertrouwen in zichzelf en in anderen te geven.

Geïnteresseerden van 21 jaar en ouder die voldoen aan het profiel kunnen zich nu aanmelden via: http://www.warchild.nl/vacature-teamup.

Foto Jeppe Schilder.


Auteur

Redacteur