Nobelprijswinnaar Ben Feringa krijgt eerste exemplaar B’ART 2018

BEILEN

Ben Feringa heeft vanochtend het eerste exemplaar van de nieuwe B’ART gekregen. Helaas was hij zelf verhinderd. Daarom nam zijn vrouw Betty de eerste B’ART 2018 in ontvangst.

De vierde editie van het jaarboek van streektaalorganisatie Huus van de Taol in Beilen werd gepresenteerd bij het distributiecentrum van Jumbo in Beilen.

In het boek staan meer dan 25 verhalen van mensen die een band met Drenthe hebben. Zoals Ben Feringa dus. De redactie van de B’ART 2018 sprak niet alleen met hem, maar ook met al zijn negen broers en zussen. Zo gaat het over Ben als klein jonkie, over het opgroeien op de boerderij in Barger-Compascuum en over de familiegeschiedenis van de Feringa’s. Ook staat er in de B’ART 2018 een groot verhaal met Johan Derksen. Niet over voetbal, nee, wel over zijn passie: muziek. Daarnaast ook een interview met zanger Jannes en de grote rol die de familie Prent van de CD Hal in Ruinen speelde in zijn carrière. Verder gaat het in de B’ART 2018 over BB-bunkers, over carbidschieten en over medewerkers van de traumaheli. Over motorcross op het TT Circuit in Assen, over lekker eten bij De Loohoeve in Schoonloo en over varen op de Veenvaart in Zuidoost-Drenthe. Over het leven van schrijver Gerard Nijenhuis, over het opzetten van dieren en over erotische producten.

De B’ART 2018 is te koop bij de boekhandel voor euro 17,50. Klanten van de Jumbo’s in Beilen, Eelde, Gieten, Smilde, Westerbork en Zuidwolde kunnen sparen voor het boek. Foto Robbert Oosting


Auteur

Redacteur