Natuurwandeling langs de beekdalen van de Drentse Aa

Oudemolen

Het stroomdal van de Drentse Aa bestaat uit een verzameling beken, die vanuit midden Drenthe door een schitterend landschap noordwaarts stromen om oorspronkelijk via de stad Groningen in de Waddenzee uit te komen.

Onder leiding van een natuur & landschapgids kan worden deelgenomen aan een natuurwandeling door de middenloop van het stroomdal tussen Schipborg en Gasteren. De circa 2 uur durende wandeling, geschikt voor jong en oud, gaat door een afwisselend natuurgebied met meanderende beken, bos, heide en duingebied. Onderweg wordt in het kort uitleg gegeven over de kenmerken van het natuurgebied, zoals de flora en fauna, de cultuurhistorie en het geologische ontstaan van de beken vanuit de ijstijden. Na tienduizenden jaren zijn er nog steeds zichtbare overblijfselen uit die tijd zichtbaar. Het dragen van stevig wandelschoeisel wordt aangeraden. Info is te verkrijgen via tel. nr. 0627451052. De wandeling vindt plaats op zondagmiddag 5 november en start om 14 uur bij Herberg De Fazant Hoofdweg 118 in Oudemolen

Auteur

Cindy Houwen