Jubileumconcert koor Enjoy

ASSEN

Koor Enjoy, bestaande uit cliënten van de Langdurige Zorg van GGZ Drenthe geeft 17 november zijn 10 jarig jubileumconcert in de Adventskerk, Dennenweg 9, te Assen.

Het concert begint om 20.00 uur. De zaal is open om 19.30 uur. De toegang is gratis. De avond wordt gepresenteerd door cabaretier Rop Janze en zangeres José Zwerink verzorgt een gastoptreden. Het koor is ontstaan op initiatief van een aantal cliënten en bestaat momenteel uit achttien leden. Het koor heeft een geweldige ontwikkeling doorgemaakt en zingt met veel enthousiasme. Er is een breed repertoire, van pop tot licht klassiek en gospel. Er zijn de afgelopen jaren vele optredens geweest met diverse hoogtepunten waaronder het grootste 5 jarig jubileumconcert en de nominatie voor de Ria van der Heijdenprijs in 2013 waar Enjoy een gedeelde 2e prijs won. Volgens de jury hebben de optredens vele mensen bij talloze gelegenheden een pracht ervaring bezorgd, wat duidelijk blijkt uit de artikelen die over het koor het zijn geschreven en uit de recensies die in de loop van de tijd over het optreden van het koor zijn verschenen. Er wordt wekelijks gerepeteerd onder leiding van Gerda Prakken, dirigent en Ria Hoving, pianist, die jarenlang hebben samengewerkt als psychiater en secretaresse binnen de Langdurige Zorg. Door de vorming van het koor hebben ze naast hun enthousiasme voor hun werk, met veel plezier een muzikale uitdaging gevonden. Naast het zingen houdt een aantal koorleden zich bezig met publiciteit, kleding, foto’s en bladmuziek. De koorleden genieten erg van het zingen én van optreden. Bij het koor gaat het niet om de psychische problemen en klachten maar wordt gewerkt aan herstel door te focussen op wat wel mogelijk is. Naast de gezelligheid, de sociale contacten en de voldoening die het de koorleden geeft wordt er serieus gewerkt aan zang- en ademhalingstechnieken en performance. Het koor geeft de leden meer zelfvertrouwen en ze durven letterlijk hun stem te laten horen. Eigen beeld.

Auteur

admin