Start bouw huurwoningen woonpark Diepstroeten Assen

ASSEN

Met het leggen van een betonnen vloerplaat heeft wethouder Albert Smit woensdagmiddag 1 november het startsein gegeven voor de bouw van 45 Fijn Wonen huurwoningen op Woonpark Diepstroeten te Assen.

Van Wijnen bouwt deze woningen in opdracht van belegger Vesteda. De woningen zijn de eerste nul-op-de-meterwoningen op Diepstroeten en daarmee zeer energiezuinig. Met deze nieuwe serie woningen komt Assen tegemoet aan de zeer grote vraag naar vrije sector huurwoningen in de stad. Bovendien geeft ze hiermee ook weer vorm aan haar ambities om de eerste energieneutrale gemeente van Nederland te worden.

Steeds vaker kiezen één- of tweepersoonshuishoudens, jonge gezinnen of 55-plussers ervoor om hun woning te huren in plaats van te kopen. Huren geeft vrijheid en je geniet van de uitgebreide service van het huurcontract. De huur van vrije sector woningen op Diepstroeten die Van Wijnen nu bouwt ligt op €925 euro per maand. Maar daarvoor krijgt de bewoner een vijfkamer eengezinswoning met moderne inbouwkeuken en badkamer. ‘De bewoner moet thuiskomen in een parkachtige omgeving,’ aldus Vesteda.

Door deze huurdersgroepen een aantrekkelijk huuralternatief voor een koopwoning te bieden, wordt meteen ook het fenomeen ‘scheefhuren’ opgelost, want veel huurders met een goed inkomen huren nu nog vaak een sociale huurwoning. Deze zijn echter voor de minder financieel draagkrachtigen bestemd. Wethouder Smit: ‘Assen moet koploper worden in het toepassen van duurzame energie. Wij kunnen als gemeenten zo’n doelstelling niet op eigen kracht waarmaken. Daar hebben we de markt hard bij nodig. De energieneutrale, middeldure huurwoningen die Van Wijnen op het Woonpark Diepstroeten bouwt geven een sterke impuls aan ons streven naar energietransitie.’ De 45 woningen worden in maart 2018 opgeleverd. Eigen foto.


Auteur

Redacteur