Literaire Hemel, én een kadootje

AMEN

In De Literaire Hemel wordt 10 november het 150ste nummer van Roet gepresenteerd.

De redactie van het Drents letterkundig tiedschrift heeft voor deze extra dikke herfsteditie lezers en schrijvers opgeroepen een persoonlijke bijdrage te leveren over de betekenis van Roet. In café De Amer wordt Rouke Broersma geïnterviewd. Hij maakte elf jaar deel uit van de redactie en heeft in en over Roet gepubliceerd. Uitgeverij Het Drentse Boek geeft alle bezoekers van De Literaire Hemel een gratis exemplaar van het jubileumnummer. Verder een gesprek met Marjolijn van Heemstra (foto) over haar roman En we noemen hem en met Jannie Regnerus over Tsjêbbe Hettinga (1949-2013). De Friese dichter, die als jonge man blind werd, speelt een belangrijke rol in haar roman Nachtschrijver. Albert Haar en Annette Timmer interviewen de schrijvers. Pianist Maarten Koekkoek verzorgt de muziek.

De Amer in Amen 20.30 uur. Toegang euro 15. Meer op www.literairehemel.nl.

Foto Maarten van der Kamp.


Auteur

Redacteur