Lancering nieuwe DNK-nieuwjaarsproductie Once Upon a Dream

ASSEN

Na de zeer succesvolle voorstelling Anastasia (januari 2017) organiseert DNK dit jaar wederom een nieuwjaarsvoorstelling: ‘Once Upon a Dream’. Een sfeervolle theatervoorstelling waarbij 20 amateurspelers uit Drenthe in regie van Karin Noeken al spelend, dansend en zingend een avondvullende productie neerzetten in de Grote Zaal van DNK in Assen.

Hiervoor wordt voor het eerst in de traditie van DNK-producties ook een geheel eigen script geschreven. Woensdag 1 november start de kaartverkoop voor Vrienden van DNK, op vrijdag 3 november start de reguliere kaartverkoop via dnk.nl. Met Once Upon a Dream haakt DNK aan bij het thema van de tentoonstelling The American Dream van het Drents Museum, dat tevens een partner is in deze productie. De voorstelling speelt zich af in het Amerika van de jaren ’50. In de tv-serie ‘Belfort’ om precies te zijn. In dit smetteloze plaatsje is alles 'swell' en 'perky', schijnt altijd de zon en wint het basketbalteam elke wedstrijd. Er bestaat geen wereld buiten Belfort en niemand lijkt zich daar om te bekommeren. Alles is perfect zo. Of toch niet? Dan rollen David en Jennifer vanuit het jaar 2018 via de televisie Belfort binnen en zetten de boel op zijn kop. Fantasie, kunst, creativiteit en liefde sijpelen langzaam Belfort binnen. Maar hoe meer kleur er komt, hoe fouter de zaken lopen. De basketbalspelers schieten plotseling mis en er verschijnen wolken voor de zon ... Praktische informatie Titel: Once Upon a Dream Speeldata: Woensdag 3 januari 2018 20.00 uur, donderdag 4 januari  2018 14.00 uur & 20.00 uur Locatie: Grote zaal Theater DNK, Assen Entreeprijs: 15,00 euro, 2de rang 13,00 euro Start kaartverkoop: Vrienden van DNK – woensdag 1 november Regulier – vrijdag 3 november Once Upon a Dream wordt geproduceerd door DNK, in samenwerking met het Drents Museum. De productie wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van de Provincie Drenthe, het VSB Fonds STILA, Prins Bernhard Cultuur Fonds en de Emmaplein Foundation.  

Auteur

Cindy Houwen