Jongeren in debat met Drents parlement tijdens Provinciaal Jeugddebat

ASSEN

Drentse jongeren zetten op dinsdag 31 oktober 'hun' politici op scherp tijdens het Provinciaal Jeugddebat.

In het provinciehuis in Assen gaan zo’n 50 jongeren van 12 tot en met 18 jaar in debat met verschillende leden van het Drents parlement. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn! Van de deelnemende jongeren worden er 12 geselecteerd die doorgaan naar het 22e Nationaal Jeugddebat in de Tweede Kamer in Den Haag. Het Provinciaal Jeugddebat wordt georganiseerd door NJR in samenwerking met het Drents parlement.

Visie op Drenthe

Met het jeugddebat krijgen jongeren de mogelijkheid om hun stem te laten horen op provinciaal niveau. Onderwerpen van gesprek zijn onder andere fietssnelwegen, groot wild en energie. De jonge debaters confronteren Statenleden Louise Smits (SP), Henk Pragt (D66), Nico Uppelschoten (PVV), Roy Pruisscher (ChristenUnie) en Henk Nijmeijer (GroenLinks) met hun visie op Drenthe. Om 10.00 uur opent gedeputeerde Cees Bijl het Provinciaal Jeugddebat. Het debat zelf start om 13.30 uur in de Statenzaal.

NJR

NJR is hét jongerennetwerk van Nederland. Het is de missie van NJR om jongeren te verbinden, met hun eigen sterke punten, met elkaar en met de organisaties die vorm geven aan onze wereld.

Auteur

Albert-Jan Garama