Geheim van de Gasterse Duinen

Gasteren

  Nationaal Park Drentsche Aa houdt zondag 12 november een wandeling over De Gasterse Duinen. De Gasterse duinen is archeologisch, geologisch en landschappelijk een bijzonder gebied.

Tijdens de wandeling onder leiding van Nationaal Park gidsen komen de landschapsgeschiedenis, de prehistorische bewoningsgeschiedenis en bijzonderheden van flora en fauna aan de orde. De tocht gaat langs hunebed D10, historische karrensporen, hoge stuifduinen, natuurontwikkeling in de Nieuwlanden en de Burgvallen, onderdeel van het unieke beekdal van het Anlooërdiepje. Verder wordt het ‘geheim’ van het Voorste en Achterste Veen toegelicht. De wandeling van zondag 12 november begint om 10.00 uur. Startplaats is Nationaal Park Parkeerplaats Gasterse duinen aan de Oudemolenseweg bij Gasteren Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.

Auteur

Cindy Houwen