Succesvolle appelactie in de protestantse kerk De Drieklank

Assen

Vorige week hield de protestantse kerk De Drieklank in Assen een succesvolle ‘appelactie’.

Het idee achter de actie is om  ongebruikte appels niet onder de bomen te laten liggen, maar te verwerken tot iets lekkers. Daarmee voorkomen we voedselverspilling en bovendien kan de opbrengst naar een goed doel. Geïnspireerd door voorbeelden elders in Drenthe kwam de diaconie van De Drieklank met een actieplan voor appeltaart. De appels werden van diverse kanten aangeboden. Zelfs bij fruitbedrijf Goense in Marwijksoord mochten de plukkers alle laatste appels uit de boomgaard gratis meenemen. Op zaterdag werden de appels geschild en werden in totaal 21 taarten gebakken. Zelfs de schillen werden hergebruikt op de kinderboerderij, hoe duurzaam kan het zijn. Op zondag  werden de taarten in puntjes verkocht bij de koffie na de kerkdienst. De opbrengst gaat in zijn geheel naar de voedselbank, een bedrag van maar liefst  327.60 euro.  Naast het tegengaan van voedselverspilling en het goede doel, bleek het ook nog eens erg gezellig te zijn om met elkaar te plukken, schillen en bakken. Een actie die daarom voor herhaling vatbaar is.

Auteur

Cindy Houwen