Koloniediner vrijdag 10 november

VEENHUIZEN

  Het Gevangenismuseum houdt O vrijdag 10 november een culinair evenement: het Koloniediner. Een luxe 4-gangen diner met theater, film en muziek. Het is een bijzondere mix van  gerechten en onverwachte belevenissen.

Bezoekers kunnen zich voorbereiden op een bijzondere ervaring. Het is donker in het museum, alleen in het museumrestaurant is het licht. Langzaam lijkt het oude gebouw tot leven te komen. In het restaurant worden verschillende hapjes geserveerd. Tussen de gerechten door stappen bezoekers in de wereld van de gestichtsbewoners die ooit in grote getale in het gebouw waren gehuisvest. In 1823 bouwde de Maatschappij van Weldadigheid drie grote gestichten in Veenhuizen voor de huisvesting van wezen, bedelaars en landlopers. Het Tweede Gesticht, nu het Gevangenismuseum, is het enige gebouw dat zijn oorspronkelijke karakter behouden heeft. Tijdens het Koloniediner kan men kennis maken met één van de oorspronkelijke bewoners, op een bijzondere locatie luisteren naar een indrukwekkend verhaal van een vrouw die haar man heeft omgebracht, luisteren naar kolonieblues en proberen om de sleutel naar de vrijheid te vinden. Kortom, haast teveel om op één avond te behappen.. Dit alles is vrijdag 10 november van 18.00 toto 23.00 uur. De prijs is 39,95 euro inclusief welkomstdrankje Aanmelden info@gevangenismuseum.nl o.v.v. Koloniediner

Auteur

Cindy Houwen