'Drie maal in mijn dromen zelf gezien'

Assen

 De voorstelling 'Drie maal in mijn dromen zelf gezien', is een samenwerking tussen DNK en GarageTDI in kader van oktobermaand kindermaand

Zondag 29 oktober om 14.00 uur speelt deze voorstelling in De Nieuwe Kolk om 14.00. Kinderen mogen gratis naar binnen. ‘Drie maal in mijn dromen zelf gezien’ zijn drie fantasierijke jeugdtheater experimenten voor de hele familie, gemaakt door de vooropleiding theater van Garage TDI. In navolging op het succes ‘Ode aan de fantasie (2012-2014)’ maakte Garage TDI deze drieluik op verzoek van De Nieuwe Kolk. De drie voorstellingen zijn allemaal gebaseerd op songteksten van Herman van Veen. Garage TDI is het jeugdtheatergezelschap van Drenthe. Het Assense gezelschap heeft een professionele tak jeugdtheater en dans, een vooropleiding voor jongeren die van theater hun beroep willen maken, een jeugdtheaterschool (Honk N) en een educatieafdeling voor projecten dans en theater op basis en middelbare scholen. Ieder jaar organiseert Garage TDI het jeugdtheaterfestival Art of Wonder. Dit festival vindt plaats in het eerste weekend van juni in de binnenstad van Assen. Stemverheffingen Cappuchino of Limburgse vlaai? De ouders van Knofje willen op vakantie. De één wil naar Zuid-Limburg, de ander naar Italië. Ze komen er niet uit. Ze worden boos en gaan steeds harder praten. Knofje weet: stemverheffingen worden ruzie. Maar gelukkig woont er bij Knofje in het hoofd een stemmetje. Een heel vrolijk stemmetje. En dat stemmetje maakt alles net een beetje leuker, ‘kleurrijker’, zoals ze zelfs zegt. De voorstelling is gebaseerd op het nummer ‘Toveren’. De schaduw Frank van der Broecke is uitvinder. De laatste weken heeft hij een assistent in zijn laboratorium rondlopen. Nouja, assistent? Stagiaire-assistent! Ze moet het nog leren. Maar meneer van der Broecke laat haar alleen schoonmaken en koffiezetten. Meneer van der Broecke is een beetje onzeker. Hij heeft een uitvinding gedaan, waarmee hij schaduwen los kan koppelen van mensen. Heel bijzonder! Maar werkt het wel, zoals hij zou willen? En stel dat de machine het niet doet, dan schrijft de stagiaire alles in haar verslag en staat hij mooi voor schut… In de voorstelling De schaduw wordt gebruik gemaakt van het nummer ‘Hilversum III’. Het diner De zussen Annemarie en Annabel wachten al lang, heel lang op hun gasten voor het diner. Annemarie is zenuwachtig, want haar grote liefde komt hopelijk op het feestje. Annabel heeft vooral honger. Hun kat Felix kan het wachten niet langer verdragen en besluit de boel op stelten te zetten. De voorstelling Het diner is geïnspireerd op de gelijknamige songtekst ‘Het diner’.

Auteur

Cindy Houwen