Feestelijk concert ter ere van het 95 jarig bestaan Asser mannenkoor

Assen

Op zaterdag 4 november vullen de mannenstemmen van het Asser Mannenkoor de Grote Zaal van DNK tijdens een groots jubileumconcert, ter ere van het 95-jarig bestaan van het koor.

Het thema van deze avond is ‘Road to Freedom’. Op deze feestelijke avond heeft het koor een klassiek mannenkoor-repertoire én eigentijdse nummers op het programma staan. De gasten staat een muzikale reis te wachten, van Zuid-Afrikaanse vrijheidsliederen tot Broadway-melodieën. Verder geven het Djembé-ensemble Fluitenberg, The Freetime Dixielanders, dansers van Dansstudio Jan Postema onder leiding van Tessa de Wilde, en zangeres Froukje de Boer ondersteuning aan het programma. Jan de Roos, de vaste pianist van het Asser Mannenkoor, heeft enkele musici bereid gevonden om het begeleidingscombo te vormen. De artistieke leiding ligt dit jaar weer in handen van dirigent Bert Lammers en op de regiestoel zitten Yolly van Kan en René Paskamp. Verteller/acteur Rob Tuijt spreekt verbindende teksten, terwijl Wim van Ooijen zorgt voor passende achtergrondbeelden.

Auteur

Cindy Houwen