Kids-excursie op rioolwaterzuivering Beilen

Beilen

  Speciaal voor kinderen opent Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) zaterdag 28 oktober de deuren van de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) in Beilen.

Onder de paraplu van Oktobermaand Kindermaand kunnen kinderen zich laten rondleiden en uitleg krijgen over hoe rioolwater wordt schoongemaakt. De rioolwaterzuivering aan de Ossebroeken 8 is open van 10.00 tot 15.00 uur. Al het water van toilet, gootsteen en badkamer gaat via het riool naar de rioolwaterzuivering. Daar wordt dit water schoongemaakt. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Medewerkers van het waterschap leggen het uit tijdens de rioolwaterexcursie. Overige belangstellenden zijn uiteraard ook  welkom. Muskusratten Naast de rondleiding volgen, kunnen kinderen ook opgezette muskusratten zien. De muskusrattenbestrijders van het waterschap vertellen alles over de schades die deze dieren veroorzaken en waarom ze worden gevangen.  Last bus not least zijn er ook grote machines aanwezig waarmee het waterschap sloten maait en schoonmaakt. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat het water goed kan doorstromen en er geen wateroverlast ontstaat. Meer informatie op www.kindermaand.nl

Auteur

Cindy Houwen