Documentaire Little Fire over Noëll uit Klazienaveen in premiere tijdens Cinekid

Assen

De documentaire Little Fire van regisseur Nicky Maas ging tijdens Cinekid in Amsterdam in première en vertelt het verhaal over de bijzondere band tussen elfjarige Noëll en zijn bikerbuddy Gerrit van de CS Riders uit Assen.

De CS-Riders is een stichting die wordt vertegenwoordigd door motorrijders en trikers die zich inzetten voor het geluk van kinderen. Www.cs-riders.nl Noëll - Little Fire - Schulte (11) is met zijn autisme niet de gemakkelijkste en vindt het moeilijk aansluiting te vinden bij anderen. Als Noëll de stoere motorbuddy Gerrit wordt toegewezen, gaan ze samen op pad. De bestemming doet er niet toe. Achter op de motor voelt Noëll zich vrij en hoeft hij even niks, in tegenstelling tot de veeleisende wereld daarbuiten. Voor Noëll erg fijn maar ook spannend. Want Noëll wil namelijk niet veranderen. In een roadtrip die bestaat uit observerende en dromerige scenes zien we hoe ze, door vallen en opstaan, elkaar leren vertrouwen en durven zichzelf te zijn. Bekijk de trailer van de film via deze link: https://vimeo.com/236308617. Little Fire zal  5 november om 19:25 worden uitgezonden om 19:25 tijdens Zap Echt Gebeurd op NPO 3.

Auteur

Cindy Houwen