Diëtisten Assen helpen lijners met Emotie-eten de baas

Assen

Eten bij stress, verdriet of verveling? Speciaal voor mensen die last hebben van overgewicht door emotie-eten is de methode ‘Emotie-eten de baas’ ontwikkeld.

ASSEN - Volgens onderzoek heeft 40% van de mensen met fors overgewicht last van emotie-eten. Boosheid, leegte of onrust worden gedempt met chips of chocola. Als je dan alleen gaat lijnen en het emotie-eten niet aanpakt, komt het overgewicht steeds weer terug. Fenna Janssen, diëtist en therapeut: ‘heel frustrerend voor de mensen met overgewicht en voor de diëtist. Veel mensen kunnen prima lijnen. Vijf kilo eraf gaat goed. Volhouden in tijdens van stress blijkt echter heel moeilijk’. De ‘Emotie-eten de baas’ methode bestaat uit een combinatie van voedingsadviezen en gedragstherapie. Het zorgt ervoor dat je bewuster gaat eten, stap voor stap je eetpatronen gaat onderzoeken en ontdekt wanneer en waarom je wilt snaaien. De vraag daarna is wat je echte behoefte is als je een reep chocola op eet. Heb je behoefte aan rust, waardering, een luisterend oor? Chocola of een pak koekjes geven even voldoening maar bieden geen rust, erkenning of aandacht. De methode is in 2017 onderzocht en het blijkt dat het eetgedrag, het welbevinden en het gewicht blijvend verbeteren. Ellen (41): “Voorheen dempte ik mijn stress met een zak chips. Nu weet ik dat een half uur rusten ook werkt. Beter voor mijn lijn ook.”

Begeleiding of workshop

In de regio Assen werkt naast Fenna Janssen ook Claudia Heinsma als Emotie-eten de baas specialist©. Zie www.emotie-etendebaas.nl voor de adressen om een gratis intakegesprek te plannen. Op 31 oktober om 19.30 is er de workshop Emotie-eten de baas, Athenestraat 6 in Assen. Kosten € 18, de 2e persoon is gratis. Aanmelding c.heinsma@dietheek.nl

Auteur

Albert-Jan Garama