Kolkende Taal DNK

Assen

In Studio1C van DNK bruist het op 29 oktober. Want dan worden er weer twee afleveringen van de talkshow Kolkende Taal opgenomen.

In de eerste aflevering deze middag zal niemand minder dan theaterrecensent Jacques d’Ancona over zijn leven vertellen aan de hand van zijn favoriete boeken. Daarnaast verwelkomt Diana de Groot taalfilosoof, liedjesschrijver en zanger Cor Burger (Theatergroep Piepschuim) en journalist en historicus Alies Pegtel aan tafel. Alies Pegtel heeft onder andere het boek ‘Neelie. Brave meisjes schrijven geschiedenis’ geschreven over het leven en werk van Neelie Kroes. Verder zal te zien zijn hoe Jetze Dam op bezoek gaat bij Ronald Giphart. Dit is een extra bijzonder bezoek, want Giphart zal de titel van zijn nieuwste boek onthullen.

Maar kom ook naar de opnames van de tweede aflevering deze middag. Want dit belooft mede een spraakmakende uitzending te worden. Paroolcolumnist en romanschrijver Henk Spaan zal aanschuiven en de populaire thrillerschrijver Michael Berg komt onder andere vertellen over zijn nieuwste boek ‘Broertje’ (verschenen op 16 oktober). En ben je nieuwsgierig naar wat het favoriete boek van William Bossong van Mooi Wark is? Jetze Dam hoefde niet ver te reizen om hier achter te komen en dit op camera vast te leggen.

Natuurlijk zijn er in beide afleveringen ook weer vrolijke optredens, ditmaal van Piepschuim, en verzorgt schrijver Marcel Möring de column. Bestel voor beide afleveringen je gratis ticket(s) op dnk.nl. Bij bestelling van je ticket(s) maak je kans op vrijkaarten voor de voorstelling Neelie!

Kolkende Taal is een programma waarin bijzondere gasten aan presentatrice Diana de Groot over hun leven en werk vertellen aan de hand van de boeken die daarvoor kenmerkend zijn. Eigen foto.


Auteur

Redacteur