Herfstvakantie in het Gevangenismuseum

Veenhuizen

Deze herfstvakantie is het gezellig druk in het Gevangenismuseum. Omdat het Oktobermaand Kindermaand is én museumkidsweek is er elke dag wel wat leuks te doen.

Speuren in het museum Superspeurders tussen 4 en 6 jaar kunnen de vrolijke Lange Leo kinderroute volgen en kinderen tussen de 7 en 12 jaar de spannende ‘Vloek van Veenhuizen’. Er gebeuren namelijk vreemde dingen in het museum. Overal in het gebouw zijn mysterieuze stemmen te horen. In een archief zijn geheimzinnige papieren gevonden, die vertellen over een eeuwenoud verhaal. Een verliefde jongen, vervloekt en voor eeuwig opgesloten in een verborgen cel. Alhoewel, voor eeuwig...? Wie bevrijd Gaius? Zowel het boekje van de Vloek van Veenhuizen als de Lange Leo route zijn gratis te verkrijgen bij de balie. Museum inspecteren Het Gevangenismuseum zoekt museuminspecteurs! Kinderen kunnen nog de hele herfstvakantie het museum inspecteren en beoordelen. Is er genoeg leuks te doen voor kinderen? Was het personeel vriendelijk? Was het leerzaam? De inspectielijst kan ingevuld worden op www.museumkids.nl en kinderen kunnen leuke prijzen winnen, onder andere een museumbezoek met de hele klas of familie. Spelen en knutselen met Lange Leo Op zondag 29 oktober kunnen kinderen spelen en knutselen met het aardige gevangenisboefje Lange Leo. Ze kunnen verkleed als boef of agent met hem op de foto en met hem knutselen. Er zijn buttons, kleurplaten én ze kunnen een trekpop maken van deze vrolijke bajesklant. Er is ook een boek over Lange Leo geschreven. Er is zondag ook een knusse voorleeshoek ingericht, waar over al zijn spannende avonturen wordt voorgelezen. Kinderen tot en  met 12 jaar morgen zondag 29 oktober gratis het museum in en voor alle kinderen is er een gratis Boevenmasker.

Auteur

Cindy Houwen