De stenen groeien de grond uit in Drenthe. Hoe kan dat?

EKEHAAR

De meest tot de verbeelding sprekende stenen in Drenthe zijn ongetwijfeld de enorme blokken die zijn gebruikt in de Hunebedden.

Maar elke boer op de Hondsrug en vaak ook op andere hogere plekken in Drenthe wordt met regelmaat verrast doordat stenen de grond uit groeien. Hoe dit kan, vertelt Harry Huisman, geoloog van het Hunebedcentrum in Borger, op 3 november om 20.00 uur in het dorpshuis in Ekehaar.

De veldkeien die in Drenthe worden gevonden komen meestal uit Zweden of uit de Botnische Golf in de buurt van de Baltische staten. En hoe dat nu weer kan, zal Harrie ook uitleggen op deze avond. Na afloop van zijn verhaal kunnen bezoekers zelf mee gebrachte stenen door Harrie laten onderzoeken. Zelf gevonden archeologische (stenen) stenen meenemen mag ook.

De avond wordt georganiseerd door de Historische Vereniging de Broekstreek en de toegang is gratis. Eigen foto.


Auteur

Redacteur