Jubileum voor Nationaal Schoolontbijt

ASSEN

De vijftiende editie van het Nationaal Schoolontbijt -een jubileum- is groter dan ooit. Ruim 550.000 kinderen gaan in de week van 6 tot en met 10 november gezond ontbijten op zo'n 3.000 basisscholen en meer dan 265 stadhuizen.

'Gezond ontbijten is geen kunst!'. Dat is het thema van dit jubileumjaar. Het goede doel dit jaar is het Jeugdcultuurfonds, dat kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst en cultuur laat beleven.

Ook dit jaar heeft het Nationaal Schoolontbijt brede steun van belangrijke partijen: het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt officieel ambassadeur van Gezonde School. Het uitgebreide pakket is elk jaar een schoolvoorbeeld van een gezond ontbijt. Dit jaar met nog meer variatie in brood, beleg, zuivel, groente, fruit en thee. Bakkers, supermarkten en verschillende partners maken dat samen mogelijk. Het ontbijtpakket voldoet aan de nieuwste richtlijnen van het Voedingscentrum. Eigen beeld.


Auteur

Redacteur