Gratis fietsverlichting laten controleren

ASSEN

Iedereen kan bij de ANWB winkel (Cerseplein 100 Traide) op 27 oktober van 13.00 tot 17.00 uur de fietsverlichting laten controleren.

Burgemeester, Marco Out van Assen, zelf een enthousiast fietser, zal om 13.00 uur als eerste zijn fietsverlichting laten controleren door vrijwilligers van de ANWB. Dat de fietsverlichtingscontrole nodig is, blijkt uit het feit dat van maar liefst vier op de tien fietsers fietsverlichting niet in orde is. Het heel belangrijk en zelfs van levensbelang om je op de fiets in het donker te laten zien. Met goede verlichting daalt de kans op een aanrijding in het donker met wel 20 procent. Dat scheelt enorm voor de veiligheid van alle weggebruikers.

Tijdens de controle actie wordt de fiets gecontroleerd op goed werkende fietsverlichting. Daarnaast wordt een aantal andere veiligheidsaspecten zoals banden profiel en remmen door Innobikes uit Assen gecontroleerd. Als de fietsverlichting stuk is en niet ter plekke kan worden gerepareerd, wordt noodverlichting meegegeven. Er worden geen grote reparaties gedaan, de deelnemers krijgen een checkkaart met aanvullend reparatieadvies mee naar huis.

Eigen foto


Auteur

Redacteur