CBS de Lichtbaak doet mee met de Daily Mile

ASSEN

De kinderen van CBS de Lichtbaak lopen/joggen/rennen met hun groep elke dag ongeveer tien minuten tot een kwartier rondom de school. Naast dat het voor de kinderen leuk is om elke dag samen een kwartier actief buiten te zijn is het ook goed voor hun concentratie en bevorderd het gezond gedrag. Voorop staat dat het geen wedstrijdje is. Elke kind mag in zijn eigen tempo bewegen. Daardoor zijn de kinderen meer bezig met hun eigen conditie en niet met het willen presteren. Na het extra kwartier bewegen komen de kinderen weer verfrist en opgewekt de klas in.

Reacties van twee kinderen uit groep 8: ,,De Daily Mile is erg leuk! Je bent lekker actief bezig en ondertussen kan je ook nog lekker kletsen met je klasgenoten of met de juf. Dat kan omdat iedereen in zijn eigen tempo mag lopen en er altijd wel kinderen zijn, die ook op jouw tempo lopen zodat je samen kunt lopen. Sommige kinderen vinden rennen heel erg leuk en die rennen gewoon heel erg hard en heel veel rondjes, en dat mag. Dat is het leuke eraan.”

Eigen foto.


Auteur

Redacteur