Assen is even popstad tijdens Popronde

ASSEN

Veel bands gaven flink wat concerten op een heleboel locaties. Assen was voor even popstad tijdens de Propronde. Ook een aantal Asser ondernemers deden mee om van de derde Asser editie van dit festival een succes te maken.

De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland, en duurt nog tot en met 25 november. De in totaal 138 geselecteerde bands en acts reizen dan langs 41 steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk. Het festival is een etalage voor een nieuwe generatie popmuzikanten, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als Kensington, Racoon, De Staat en Dotan. Vóór de officiële start van het programma in Assen waren previews te horen op de cd-afdeling van Warenhuis Vanderveen. Miniconcerten van elk 15 minuten, alvast als voorproefje voor wat 's avonds verwacht kon worden. Foto's Lammert Aling.

Auteur

Albert-Jan Garama