Haardenland is een kachelfabrikant rijker met Strating Haarden en Kachels

EELDE

Sinds kort mag Strating Haarden en Kachels Eelde zichzelf fabrikant noemen. Het bedrijf brengt onder de merknaam “Luuk Fires” een eigen lijn gaskachels op de markt.

Met Luuk Fires krijgt haardenland er een uniek product bij. De kachels worden vervaardigd van 8 millimeter dik industrieel staal. Het geheel ziet er uiterst strak uit en zorgt echt voor vernieuwing in de markt. Het gebruikte materiaal van de producten is nog niet eerder seriematig toegepast bij gaskachels. Unieke producten zijn hierdoor nu ook bereikbaar voor een grotere groep mensen.

Een verhaal van industrieel staal

Meer dan 40 jaar ervaring en vraag uit de markt heeft Strating Haarden en Kachels ertoe bewogen om zelf met producten op de markt te komen. Dit heeft geresulteerd in 3 modellen uniek uitziende gaskachels. Het toegepaste materiaal maakt de Luuk Fires gaskachels zo bijzonder. De carrosserie is vervaardigd van 8 millimeter dik staal, waarbij de onbehandelde structuur van het staal, de zogenaamde wals huid, tevens als afwerklaag wordt gebruikt. Strating Haarden en Kachels heeft een methode ontwikkeld om de wals huid zo te behandelen dat de structuur van het staal op een prachtige manier tot uiting komt. Het geheel heeft een industriële, maar ook warme uitstraling. Net als natuursteen, heeft elke stalen plaat zijn eigen structuur. Elke kachel van Luuk Fires heeft hierdoor zijn eigen “looks” , waardoor elke kachel uniek is.

Luuk Fires; de strakste gaskachels van Nederland

De Luuk Fires gaskachels zijn de “strakste” vormgegeven gaskachels op de Nederlandse markt. De deur sluit naadloos aan op de carrosserie en is zonder handgrepen. Openingen voor de warmte zijn zoveel mogelijk uit het zicht gebracht. De strakke vormgeving van de Luuk Fires gaskachels wordt benadrukt door de belijning van de staaldiktes die overal in de ontwerpen op een tactische wijze naar voren komen. Dit geheel zorgt voor een minimalistische stoere vormgeving.

Oerdegelijk Nederlands handwerk

Per kachel wordt met zorg het staal met de mooiste wals huid bij de staalleverancier geselecteerd. Het staal wordt vervolgens laser gesneden en handmatig in elkaar gelast. Dit laatste wordt uiterst secuur uitgevoerd. Vervolgens wordt de walshuid van het staal behandelt zodat de structuur op een prachtige wijze naar voren komt. Alle toeleveranciers zitten in Nederland zodat “Luuk” een oerdegelijk Nederlands product is.

Meer dan gaskachels

Alle Luuk Fires kachels zijn standaard voorzien van een afstandsbediening. Daarnaast zijn de kachels op alle fronten beveiligd. Maar Luuk Fires is meer dan alleen “gaskachels”. Het merk produceert ook stoere houtnissen onder de naam “Woodstock”. Er zijn al vergevorderde plannen voor andere producten. U zult in de toekomst dus nog vaker van dit merk horen.

Over Strating Haarden en Kachels

Strating haarden en Kachels is al meer dan 40 jaar actief in de drie noordelijke provincies. Het familiebedrijf heeft in die jaren een hoop kennis opgebouwd. Deze kennis en vragen uit de markt, hebben ertoe geleid dat het bedrijf zich, naast het installeren van houtkachels gaskachels, rookkanalen, pelletkachels en hout cv kachels, ook is gaan toeleggen op de productontwikkeling van toestellen die in serie worden gebouwd. Hier is het merk “Luuk Fires” uit ontstaan. Onder deze merknaam worden producten op de markt gebracht die in haardenland uniek zijn. Vandaar de slogan “Uniek met vuur”! De producten zijn landelijk verkrijgbaar. Strating Haarden en Kachels Eelde, Burgemeester Legroweg 75 Eelde, 050 - 3091218, www.stratingopenhaarden.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama