Achilles 1894 is klaar voor een nieuw EK kwalificatie toernooi

ASSEN

Na het succes in maart waar Achilles 1894 gastheer was voor het EK elite kwalificatie toernooi heren onder 19 met Justin Kluivert in de gelederen is Achilles 1894 dit keer gastheer voor het EK kwalificatie toernooi vrouwen onder 19 jaar.

Naast verschillende interland oefenwedstrijden is dit inmiddels het vierde EK kwalificatie toernooi bij Achilles 1894 op sportpark Marsdijk. De deelnemende landen zijn: Estland Ierland Letland Nederland De ploeg van KNVB-coach Jessica Torny speelt twee wedstrijden in Assen. Deze ploeg wist afgelopen zomer de halve finale te bereiken op het EK in Noord Ierland. De andere wedstrijd van het Nederlands elftal wordt gespeeld in Harkema. Het volledige programma bij Achilles 1894 ziet er volgt uit: Woensdag 18 oktober Nederland – Letland, aanvang 19.00 uur Zaterdag 21 oktober Ierland – Letland, aanvang 13.00 uur Dinsdag 24 oktober Ierland – Nederland, aanvang 19.00 uur De wedstrijden zijn allemaal gratis toegankelijk. Op 24 oktober speelt het grote Nederlands vrouwenteam haar kwalificatie wedstrijd tegen Noorwegen in de Euroborg. Aangezien deze wedstrijd nagenoeg is uitverkocht hoopt de organisatie van Achilles 1894 dat er nog veel toeschouwers naar de Leeuwinnen van de toekomst komen kijken. De definitieve selectie van het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar voor het eerste EK-kwalificatietoernooi ziet er als volgt uit: Jamie Altelaar VV Alkmaar Willënne ter Beek CTO Amsterdam Kerstin Casparij VV Alkmaar Eva van Deursen CTO Eindhoven Caitlin Dijkstra CTO Eindhoven Daphne van Domselaar FC Twente Lisa Doorn CTO Amsterdam Bente Jansen FC Twente Fenna Kalma VV Heerenveen Janou Levels CTO Eindhoven Aniek Nouwen PSV Marisa Olislagers CTO Amsterdam Victoria Pelova ADO Den Haag Quinty Sabajo CTO Amsterdam Aukje van Seijst CTO Amsterdam Joëlle Smits FC Twente Noah Waterham CTO Amsterdam Ashleigh Weerden FC Twente Lynn Wilms CTO Eindhoven Danique Ypema CTO Amsterdam EK 2018 in Zwitserland Zwitserland is de organisator van het EK 2018 voor vrouwen onder 19 jaar. Het EK vindt plaats van 18 tot en met 30 juli. Acht landen doen mee. Als gastland is Zwitserland automatisch verzekerd van deelname. In de eerste kwalificatieronde zijn 48 landen verdeeld over twaalf groepen, waarbij de nummers één en twee zich plaatsen voor de tweede ronde. In deze tweede ronde komen 28 landen uit in zeven groepen. Alleen de zeven groepswinnaars gaan naar het EK in Zwitserland. De loting voor de tweede, en laatste, EK-kwalificatieronde is op 24 november. Het EK voor vrouwen onder 19 wordt sinds 1998 jaarlijks georganiseerd door de UEFA. Afgelopen seizoen nam het Nederlands elftal voor de zevende keer mee aan het toernooi en strandde de ploeg in de halve finale. In 2014 werd de Europese titel veroverd.

Auteur

Albert-Jan Garama