Voorstelling Garage TDI en Junges Oldenburger Staatstheater

ASSEN

Garage TDI Vooropleiding Theater werkt alweer twee jaar samen met het Junges Oldenburger Staatstheater uit Duitsland.

Zaterdag speelt de gezamenlijke voorstelling ‘Dat laboratorium’ ter afsluiting van deze samenwerking. De voorstelling vindt plaats in de Werkplaats Havenkwartier, de thuisbasis van Garage TDI. In februari dit jaar maakten de Duitse en Nederlandse jongeren samen in één weekend tijd diverse performances in de binnenstad van Assen. Daarna werd samen een voorstelling gemaakt die speelde op de Jungestheatertage in Oldenburg, een theaterfestival met voorstellingen voor en door jongeren gespeeld. De voorstelling ‘Dat laboratorium’ is zaterdag 21 (19.30 uur) en zondag 22 oktober (aanvang 13.30 uur) te zien in Assen.

Getalenteerde jongeren die verder willen met theater wisselden in twee jaar tijd ervaringen, maakwijzes en theaterstijlen uit. Ze inspireerden elkaar en leerden van elkaar. Centraal in het project stond het thema: ‘Helden uit de literatuur en de vervagende grenzen tussen landen’

Over de voorstelling: Deelnemers gingen samen met vier regisseurs op zoek naar de betekenis van de landsgrenzen in Europa. Zijn deze landsgrenzen niet allang vervaagd? Of vooral in de grensgebieden waar dezelfde taal of dialect wordt gesproken? Wat maakt ons land anders en misschien beter dan andere aangrenzende landen en hoe klinkt onze taal voor mensen uit het buitenland? Deze vragen worden gesteld en gebruikt in het experiment dat centraal staat tijdens de voorstelling. In dit experiment zijn wetenschappers op zoek naar een utopie; een concept waar elke inwoner van elk land gelukkig zou kunnen worden.

In de voorstelling ‘Dat Laboratorium’ wordt Nederlands, Duits en Nederduits gesproken. Met Nederlandse boventiteling. Reserveren van kaartjes kan via de website: garagetdi.nl.


Auteur

Redacteur