Roy Haak gaat racen op Circuit van Spa-Francorchamps

WESTERBORK

De Westerborker jonge autocoureur Roy Haak (17j) die nog maar in zijn tweede jaar in z’n autosport carrière zit, heeft zijn zaken zo goed als rond.

Dit om twee races te rijden van elk 40minuten op het wereld beroemde circuit van Spa-Francorchams in België op zaterdag 21 oktober. Roy zal gaan rijden in de Citybug cup klasse een klasse die gelijk staat aan de PTC cup klasse en in het voor en bij programma van de 24uur van Spa.

Alweer een droom die uitkomt volgens Haak, die twee jaar geleden voor het eerst dit circuit mooie aandeed om daar kijken naar de Formule1 en zijn voorbeeld Max Verstappen, die net als Roy Haak ook op 4 jarige leeftijd op de kart begon met racen, en het geld wat Roy nu nog te kort is, is te overzien en zal er ook nog wel komen.

En zie daar, het racingteam is via facebook gaan lobbyen om de nodige gelden voor zoon duur evenement die in organisatie handen is van de Nederlander Johan Kraan bij elkaar te krijgen, en dat is door spontane toevoeggelijke sponsors. Eigen foto.


Auteur

Redacteur