Muziekfestival Popronde ook in Drents Museum

ASSEN

Het landelijke muziekfestival Popronde komt 19 oktober weer naar Assen. Dit jaar zijn Lisa Nora en LGHTNNG te gast in het Drents Museum om hun unieke sound te laten horen.

Vanaf 20.45 uur gaat het festival van start in Grandcafé Krul. Lisa Nora geeft om 16.45 uur in de Museumshop een voorproefje. De optredens in de avond zijn gratis toegankelijk via de groepsentree van het Drents Museum (Brink 3).

Lisa Nora en LGHTNNG

In Assen betreden 26 acts het podium op 16 locaties in de stad. Allerlei muziekstijlen komen voorbij, van Americana, Singer/songwriter en Avant-garde tot Metal, Punk en Electro. Lisa Nora en LGHTNNG brengen hun muzikale performance ten gehore in Grandcafé Krul. Nora, winnares van muziekcompetitie Art Rocks 2016, vult het café met haar verfijnde gitaarspel en verwijzingen naar Ierse folkmuziek. De 80’s synthpop-klanken van LGHTNNG zijn soms rustig en treurig, dan weer opwekkend en dansbaar.

Popronde

Popronde is een reizend muziekfestival dat elk jaar van september tot en met november plaatsvindt in ruim 40 steden. Talentvolle acts krijgen de kans om door heel Nederland hun muziek te laten horen. Bekende acts zoals Dotan, Racoon, Chef’Special en Kensington sieren de lijst van oud-deelnemers aan het festival. Foto Lisa Nora.

Auteur

Albert-Jan Garama