Acterende robot bij Garage TDI

ASSEN

Voor alles worden robots ontwikkeld: auto’s assembleren, aardappelen poten, zieken verzorgen, ja zelfs het bouwen van robots is gerobotiseerd.

Henk de Reus, regisseur bij Garage TDI, is voortdurend op zoek naar de buitengrenzen van zijn theatrale wereld. ‘Kun je een theatervoorstelling spelen met een robot-acteur?’ vroeg hij zich af.

In samenwerking met Cyberspecialist Ir. Gidi van Liempd, beeldend kunstenaar Lotte Dijkstra en de medewerking van een internationaal team HIT studenten werd de acteerrobot Kwantorm/v/o ontwikkeld. Kwantor kan, al naar gelang het stuk waar hij/zij/het in speelt, diverse rollen op zich nemen. Om de type-casting te vergemakkelijken kan het uiterlijk en de functies aan de te spelen rolfiguren worden aangepast.

Speciaal voor de opening van Dutch-E heeft Lotte Kwantor als de kantoor-party-robot Matti opgetuigd. Matti is een ideale assistent en kan onderhoudend converseren, pittige vragen stellen, printen, koffie en thee verzorgen en ter ontspanning een glas wijn heffen. Eigen beeld.


Auteur

Redacteur