Judoka Kubi Nage verrast op dorpentoernooi

Assen

Foto's Irma Doeleman

REGIO - Elk jaar organiseren de judoverenigingen uit Diever, Noordwolde, Beilen, Hoogeveen, Meppel en Westerbork de zogenaamde dorpentoernooien. Dit zijn judowedstrijden voor beginnende wedstrijdjudoka’s die nog geen of weinig wedstrijdervaring hebben. Afgelopen zaterdag 14 oktober vond in Noordwolde het eerste Dorpentoernooi van dit seizoen plaats. Ruim 75 judoka’s troffen elkaar in de dojo van de Splittinge in Noordwolde. Van de judovereniging Kubi Nage uit Westerbork namen de volgende judoka’s deel: Nick Fieten, Julian Jager, Robin van Vliet, Felicia Valkeneer. Brechtje ten Hoor en Inge Spriensma. Er waren in totaal 13 poules. Julian kwam op de mat in het tweede blok van de middag. Hij deed goed zijn best en deelde de vierde plaats met twee andere judoka’s uit zijn poule.. In het derde gedeelte kwamen de andere judoka’s van Kubinage aan bod, Nick, Felicia en Robin zaten bij elkaar in de poule. Robin won enkele partijen met een ippon, Felicia liet zien dat ze goed is in houdgrepen en Nick was weer erg snel op de mat en stuurde zijn tegenstanders daarmee de mat af. Felicia werd tweede, Nick derde en Robin vierde. Voor Robin was het de vijfde en laatste keer dat ze meedeed aan de Dorpentoernooien. Ze ontving een mooi diploma en de Kanjerbeker. Brechtje liet zien dat ze veel had geleerd tijdens de training en won de meeste partijen met een goede houdgreep. Zij veroverde de eerste plaats in haar poule. De grote verrassing van dit toernooi was Inge. Ze zit nog niet zo heel lang op judo en wilde toch meedoen met het toernooi. Ze liet zien dat ze dat ze de techniek beheerst en werd tweede in haar poule.

Auteur

Albert-Jan Garama