Popronde bezoekt Assen

ASSEN

Voltage, Maurice van Hoek, Five Years Later en 25 andere acts komen op donderdag 19 oktober naar het centrum van Assen voor de Popronde.

De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf donderdag 14 september tot en met zaterdag 25 november 2017 reizen de 138 geselecteerde Poprondebands en acts – de nieuwe generatie popmuzikanten - langs 41 steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Tijdens de Popronde vormen locaties in en om het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. Naast café’s als New Cafe Image, De Dependance, Herberg De Koppelpaarden, Lodewijk Napoleon en De Witte Bal fungeren ook Antje's Taverne (aan de Kloekhorststraat), De Nieuwe Kolk en andere bijzondere plekken als Café Krul in het Drents Museum, de winkel van Willem (Marktstraat), de platenafdeling van Warenhuis Vanderveen en het kantoor van het Dagblad van het Noorden / Gezinsnblad als podium voor dit rondreizende festival. De afterparty (het afsluitende concert) vindt dit jaar weer plaats in Lodewijk Napoleon tussen 01.00 en 02.00. Jermain Bridgewater (hiphop gecombineerd met invloeden uit reggae en wereldmuziek) sluit Popronde Assen editie 2017 op deze locatie af.

Tijdens Popronde Assen vindt vóór de officiële start van het programma, vanaf 14.00 uur, een 15-tal previews plaats op de cd-afdeling van Warenhuis Vanderveen, tijdens deze previews, miniconcerten van elk 15 minuten, krijg je alvast een voorproefje van wat je 's avonds kan verwachten in het centrum van Assen.

Het complete programma is te vinden via de mobiele website https://app.popronde.nl/programma/assen, Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Naast Assen strijkt de Popronde dit jaar in Drenthe ook neer in Emmen en in Meppel. Eigen foto


Auteur

Redacteur