Herfst kleurt het Evertsbos

ANLOO

Nationaal Park Drentsche Aa heeft 22 oktober een wandelexcursie in het Evertsbos bij Anloo. De officiële naam van het bos is Boswachterij Anloo en sinds 1972 in beheer bij Staatsbosbeheer. In 1914 werd het eerste stukje bos geplant door de familie Everts, die het 160 ha. grote terrein stukje bij beetje aankocht. Een grote variatie aan begroeiing is kenmerkend voor dit bos. In het bos liggen naast heidegebieden en vennen ook een hunebed en een paar grafheuvels. In dit jaargetijde kleurt het bos van groene naar geel-oranje herfsttinten en vind je overal paddenstoelen. Trek je jas aan, doe een sjaal om en geniet van het bis in herfsttooi. Aanvang 10.00 uur, startplaats parkeerplaats Pinetum aan de Anderenseweg bij Anloo. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling. Foto Andre Brasse.


Auteur

Redacteur