Happen en stappen bij Longpunt Assen

ASSEN

Bij Longpunt Assen gaat het op 16 oktober over ‘Happen en stappen’. Bewust kiezen en koken; gezonde en gemakkelijke hap, bijvoeding en tips! Goede voeding is belangrijk voor mensen met een longziekte.

K. Palstring, diëtiste van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen gaat met u aan de slag en laat u zien en ervaren wat goede en gezonde voeding is en hoe u dit zelf thuis kunt toepassen. Tijdens de middag is er alle gelegenheid om uw vragen te stellen aan de diëtiste en met elkaar ervaringen uit te wisselen. U bent van harte welkom!

Locatie: Schakelveld, Witterhoofdweg 1 Assen om 14.00 uur.

Wie een longziekte heeft krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds (voorheen Astma Fonds) i.s.m. het Wilhelmina Ziekenhuis, Icare Thuiszorg, Huisartsen, Fysiotherapeuten en Apotheken. Iedere maand zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Longpunt vindt elke derde maandag van de maand plaats, van 14.00 tot 16.00 uur in Dorpshuis M.F.A. Schakelveld, Witterhoofdweg 1 Assen.

Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt u bellen met Elly Beens-Steenhuis tel. 06-51006815. Zie ook www.drenthe.longfonds.nl. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.


Auteur

Redacteur