Salland krijgt zilveren Schoolkantine Schaal

ASSEN

Op de locatie Salland van Christelijke Scholengemeenschap Vincent van Gogh in Assen wordt gezond gegeten.

De school heeft een zilveren Schoolkantine Schaal 2017 van het Voedingscentrum verdiend omdat in de schoolkantine gezonde voeding wordt verkocht. Deze week was er in de aula een gezond ontbijt waar alle brugklassers konden aanschuiven.

Salland heeft hard gewerkt aan de uitstraling en het gezonde aanbod van lunches en tussendoortjes voor leerlingen en personeel. Door de inrichting van de kantine, valt het oog van leerlingen meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar. De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines.

Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Locatiedirecteur Philip Messak zegt daarover: ‘we willen dat onze leerlingen gezond leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen’. De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum met als doel een gezonder voedingsaanbod op scholen. Eigen foto.


Auteur

Redacteur