SamenLoop voor Beilen zoekt vrijwilligers

BEILEN

Door heel Nederland zijn al meer dan 100 SamenLopen georganiseerd: 24-uurswandelestafettes voor KWF Kankerbestrijding waarin overledenen worden herdacht en het leven wordt gevierd.

Beilen zou in 2018 ook voor een SamenLoop in aanmerking kunnen komen. Daarom is KWF hard op zoek naar vrijwilligers die een SamenLoop in Beilen willen organiseren.

Een SamenLoop is een wandelevenement, waarbij (ex-)kankerpatiënten in het zonnetje worden gezet. Teams wandelen 24 uur lang in estafetteverband om hun solidariteit met patiënten te tonen en het leven te vieren. Lokale survivors (mensen die ooit in hun leven de diagnose kanker hebben gekregen) nemen een centrale plaats in tijdens een SamenLoop. Een belangrijk onderdeel van het evenement is de Kaarsenceremonie. Als de duisternis invalt, branden deelnemers en toeschouwers kaarsen om hun persoonlijke herinneringen levend te houden.

Heeft u interesse in een rol als commissielid van de SamenLoop Beilen? Neemt u dan voor meer informatie contact op met Jan Puthaar via 06-316 315 05, JPuthaar@kwf.nl of kijk op samenloopvoorhoop.nl.


Auteur

Redacteur