Heel Drenthe leest!

ASSEN

De Dag van de Duurzaamheid is 10 oktober. De dag begint met een landelijke voorleesactie uit het boek 'De wereld van Voedsel'.

Ook in Drenthe geven scholen massaal gehoor aan de oproep om voor te lezen en met elkaar in gesprek te gaan over het thema voedsel. IVN Drenthe nodigde hiervoor burgemeesters en wethouders uit. In de gemeente Noordenveld worden ze zelfs getrakteerd op een gezonde smoothie, gemaakt door leerlingen. Steeds meer mensen en organisaties zien het belang in van gezonde en duurzame voeding. IVN Drenthe zet zich via het project ‘Jong Leren Eten’ in voor gezonde voeding in en buiten de school. ‘Jongeren op gezond gewicht Noordenveld (JOGG)’ wil de gezonde keuze de makkelijke keuze maken. Daarom geven zij, in samenwerking met IVN Drenthe, workshops smoothies maken op de deelnemende scholen in de gemeente Noordenveld. De voorlezers worden door de leerlingen getrakteerd op een eigengemaakte gezonde smoothie. De voorleesactie in Drenthe vindt verder plaats in De Wolden, Borger-Odoorn, Hoogeveen, Meppel en Tynaarlo. Tijdens de dag van de duurzaamheid wordt door het hele land op basisscholen en kinderboerderijen voorgelezen uit ‘De wereld van Voedsel’. Kinderen maakten de tekeningen voor het boek. Geïnspireerd door deze tekeningen schreven getalenteerde pabo-studenten de verhalen. Alle verhalen uit het boek nodigen uit om met elkaar in gesprek te gaan over hoe we duurzamer kunnen omgaan met voedsel. De voorleesactie is een gezamenlijk initiatief van Urgenda, Duurzame PABO, DuurzaamDoor, Missing Chapter Foudation en IVN. IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

Auteur

Albert-Jan Garama