Terug in de tijd op Dag van de Drentse Geschiedenis

ASSEN

Het Drents Archief en K&C hadden zaterdag, in samenwerking met Cultureel Hart Assen en andere partners, de tweede editie van de Dag van de Drentse Geschiedenis.

Het oudste stukje van de Asser binnenstad was het toneel van activiteiten met een historisch tintje. Spannende verhalen luisteren, theater beleven, muziek luisteren. Maar ook rondleidingen, films en lezingen. Dit alles met thema 'Geluk'. Terug in de tijd naar de jaren ’50 en ’60. Drentse heideschapen op het grasveld, een klassieke oldtimerbus voor een ‘retourtje geluk’, retro hapjes en drankjes en Asser muzikant Jason Staal zong liedjes uit de fifties en sixties. Een stadwandeling ‘toen was geluk nog heel gewoon’, over de verhalen achter de gevel, over het Assen van de jaren ’50 en ’60. Verder genoeg te doen in Digilounge van het Drents Archief, flitsrondleidingen in het Drents Museum over ‘The Great Liao’. Geschiedenis was voor kinderen boeiend gemaakt met bezoek aan ondergrondse depots, en echte perkamenten oorkondes met zegels. De foto's zijn van Lammert Aling.

Auteur

Albert-Jan Garama