CSG Beilen gaat voor 200-ste voetbalscheidsrechter

BEILEN

Leerlingen van CS Vincent van Gogh, locatie CSG Beilen gaan 11 oktober een cursus voetbalscheidsrechter volgen.

CSG Beilen wil de leerlingen de kans geven om zich te kunnen ontwikkelen op een gebied waarin zij veel plezier beleven. Door de cursus te volgen kunnen zij een officieel certificaat halen en op een leuke manier iets terug geven aan de maatschappij door wedstrijden te gaan fluiten. Leerlingen leren daarnaast bepaalde vaardigheden bijvoorbeeld communiceren, houding, voorbereiden, leidinggeven. Dee cursus is opgezet in samenwerking met de lokale voetbalverenigingen.

Dit jaar hoopt de school dat de 200-ste leerling zijn certificaat mag ontvangen. In de ochtend krijgen de leerlingen theorie en in de middag gaan zij het geleerde toepassen tijdens hun praktijkexamen. Verschillende pupillenwedstrijdjes vinden plaats onder leiding van de cursisten.

De start van de cursus is om 10.00 uur en om 15.30 uur hopen de leerlingen hun certificaat te mogen ontvangen.


Auteur

Redacteur