Op zoek naar werk op de werkvloer

ASSEN

In Warenhuis Vanderveen te Assen, een van grootste warenhuizen van Nederland, is een samenwerking bekrachtigd tussen het warenhuis, het Drenthe College, JobIN Personeelsdiensten en Werkplein Drentsche Aa.

Doel is om werkzoekenden en studenten in de dynamiek van het warenhuis op weg te helpen naar een baan, of kennis te laten maken met het werken in het MKB. Daarnaast is er middenin het warenhuis een plek waar ondernemers elkaar kunnen ontmoeten en makkelijk en snel werknemers kunnen vinden, ‘De Werkverdieping’.

De samenwerking is niet nieuw voor de partijen. De handtekeningen onder de overeenkomst zijn juist een bekrachtiging van de successen die al behaald zijn. Zo is inmiddels ‘Maaklokaal Bee-Dressed’ als praktijkplaats voor studenten geopend op de hoogste etage van het warenhuis. Een uniek concept, waarin de producten worden gemaakt op korte afstand van de plek waar ze later weer verkocht kunnen worden. ,,Exact wat internationaal wordt nagestreefd met het convenant ter verduurzaming van de textielindustrie”, aldus Nico Vanderveen. Studenten van het Drenthe College kunnen voor de opleiding MKB Retail praktijkervaring opdoen bij Bee-Dressed. Zo zetten studenten de theorie direct om in de praktijk. Een samenwerking tussen ondernemers, Drenthe College en Werkplein Drentsche Aa. En dat is niet alles. Wat dacht je van de inburgeraar die met een taalstage bij een ondernemer in het warenhuis direct kennis kan maken met de Nederlandse werknemersvaardigheden. Succesvol? Zeker! Inmiddels zijn er vijf taalstageplaatsen aangeboden bij verschillende ondernemers. Vanuit JobIN worden werkzoekenden op dezelfde manier snel en makkelijk gematcht met werkgevers. Geen sollicitatiegesprekken in saaie kantoortjes, maar gewoon midden op de werkvloer in het hart van de stad.

Er worden door JobIN mensen bemiddeld vanuit een bijstandsuitkering naar betaald werk en/of een opleiding van het Drenthe College. De maandelijkse Krachtwerk bijeenkomsten van JobIN hebben regelmatig deelnemers met een bijstands- of WW-uitkering. Ook via Krachtwerk stromen mensen regelmatig door naar werk en/of trajecten die ze verder helpen.


Auteur

Redacteur