Luisteren en meezingen met Geneefse Psalmen

ASSEN

Werkgroep 500naLuther heeft 13 oktober 20.00 uur in De Kandelaar, Oude Molenstraat 20 Assen, een avond over de Geneefse Psalmen.

De reformator Johannes Calvijn uit Geneve vroeg rond 1550 aan schrijvers en componisten om de 150 psalmen uit de Bijbel te berijmen en op muziek te zetten. Ds. Peter van de Peppel uit Assen zal vertellen over deze geschiedenis, over drie Nederlandse psalmberijmingen, de souterliedekens en nog veel meer. Er kan ook geluisterd worden naar psalmfragmenten en worden meegezongen met de verschillende manieren waarop de protestantse psalmen worden en werden gezongen. Dick Sanderman, stadsorganist van Rijssen, zal improvisaties spelen en de samenzang begeleiden. Gratis entree, collecte bij de uitgang. Eigen beeld.


Auteur

Redacteur