Asser Uitdaging verrast ouderen

ASSEN

Honderden ouderen zijn tijdens de Nationale Ouderendag verrast door vrijwilligers van de Asser Uitdaging.

Zij brachten met bloemen, cake en appelflappen een bezoek aan vier zorginstellingen in Assen met als resultaat gezellige koffiegesprekken en een hoop nieuwe wensen. De Nationale Ouderendag is een landelijk initiatief waarbij wensen van ouderen worden vervuld. Vaak zijn zij niet in staat om deze wensen zelf te vervullen, omdat zij de gezondheid hiervoor niet meer hebben of ze alleen zijn. De Asser Uitdaging, onderdeel van AssenvoorAssen, houdt zich bezig met het oplossen van maatschappelijke problemen en is dit jaar voor het eerst bij het initiatief aangesloten. Doel van de vrijwilligers was om met de ouderen koffie te drinken en ze een gezellige dag te bezorgen. Daarnaast was het een goed moment om te kijken welke wensen ouderen nog hebben. Onder andere een luchtballonvaart, het zien van de zee en een bezoek aan het Drents Museum werden genoemd.

Bedrijven

De matchgroep van de Asser Uitdaging is het hele jaar door bezig met het sluiten van matches en het koppelen van bedrijven en maatschappelijke organisaties aan elkaar. Via de website kunnen organisaties het hele jaar door vragen indienen en de matchgroep daagt dan bedrijven uit om deze vragen te realiseren. Aan de actie op Nationale Ouderendag hebben diverse bedrijven en netwerken hun medewerking verleend. De lekkernijen zijn door de dames van de Ladies Circle gebakken en de bloemen zijn gesponsord door Bloembinderij Heidi en Alex Aalders Bloemist. De vrijwilligers waren afkomst van diverse Asser bedrijven, waaronder Werkplein Drentsche Aa, Univé en Rabobank Assen en Noord-Drenthe. ‘Dat is precies hetgeen de Asser Uitdaging wil realiseren’, aldus Astrid-Odile de Visser, bestuurder van Interzorg en projectleider van de Asser Uitdaging. ‘Bedrijven stellen materialen, maar ook handjes ter beschikking en daar kunnen organisatie die daar niet of nauwelijks geld voor hebben weer van profiteren. Zo kunnen wij met gesloten beurs heel veel realiseren en maken wij met elkaar Assen een stukje mooier’. Myrthe Strijker en Emilia Oversloot, leden van de werkgroep van de Asser Uitdaging, zijn het er beiden over eens: ‘de ouderen waren erg verrast en genoten zichtbaar van de koffie, het lekkers en alle aandacht. Daar doen wij het voor en zorgt voor een heel goed gevoel’.

Auteur

Albert-Jan Garama